Paddenstoelen lenen zich heel goed voor een gerecht met een hartige smaak. Een soep van paddenstoelen is dus perfect. Neem vooral verschillende soorten maar kun je die niet krijgen dan zijn (kastanje) champignons ook prima.

voor- of lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

1 sjalotje
400 gram gemengde (wilde) paddenstoelen
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
scheutje witte wijn
600 ml bouillon (van tablet of water waarin gedroogde paddenstoelen hebben geweekt)
100 ml room
2 eetlepels gehakte platte peterselie

Bereiden

  • Pel en snipper het sjalotje. Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.
  • Verit de boter in een pan en bak de paddenstoelen en de sjalot ongeveer 5 minuten. Strooi de bloem erover, schep het goed om en blus met de witte wijn.
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep al roerend aan de kook. Laat de soep enkele minuten doorkoken. Zorg vervolgens dat de soep niet meer kookt.
  • Voeg de room toe en maak op smaak met peper. Schep de soep in 4 borden en strooi de peterselie erover.

Wil je meer inspiratie voor slanke vegetarische dagen? We hebben een compleet vega maandmenu voor je gemaakt: 28 dagen suggesties voor ontbijt, lunch en avondeten. Te koop voor €7,50 in onze webwinkel

Lunchrecepten