Paddenstoelen en postelein, wat een heerlijke combinatie! Vooral in deze salade. 

lunch- of bijgerecht
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
150 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
1 teen knoflook
3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels crème fraîche of zure room of dikke volle yoghurt
4 takjes peterselie
2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden

Bereiden

  • Hak de peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng die door de crème fraîche en voeg peper en paprikapoeder naar smaak toe.
  • Snij de champignons in dikke plakken en scheur de oesterzwammen in repen. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze even op hoog vuur aan. Zet dan het vuur middelhoog en roer af en toe. Op een zeker moment verliezen de paddenstoelen hun vocht, laat dat verdampen en laat ze verder bakken tot ze iets bruin worden.
  • Voeg het in dunne plakjes gesneden teentje knoflook toe en bak deze even snel mee, zorg dat ze niet bruin worden, dan wordt de knoflook bitter van smaak.
  • Leg de postelein luchtig op een mooi bord, schep de paddenstoelen erop en verdeel de kruidige crème fraîche over de paddenstoelen.

Recept is geschreven door chefkok Lisette Bossert en wij mochten het overnemen en dat dezen we graag omdat het zo goed past binnen PuurGezond. Bijvoorbeeld binnen het PuurGezond plan "Slank in 8 stappen". Meer weten over de PuurGezond methode waarmee je op een gezonde manier afvalt? Lees het boek. Te koop via de website. 

Lunchrecepten