tussen- of lunchgerecht
4 personen

Ingrediënten

100 ml azijn
200 gram suiker
3 tenen knoflook
3 uien
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
500 gram boerenkool in stukjes
100 ml ongeslagen room
olijfolie
50 ml rodewijnazijn

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 °C. Meng voor “zoetzuur” 100 ml water, 100 ml azijn en 100 g suiker in een pannetje. Breng het aan de kook en laat het 1 minuut koken.
  • Wikkel de knoflooktenen in wat aluminiumfolie en gaar ze circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Zet de temperatuur van de oven terug naar 170 °C.
  • Kook de uien in ruim water met zout tot ze zacht zijn. Kook in een andere pan de suiker met een klein beetje water tot de suiker is gekaramelliseerd. 
  • Snijd 2 gekookte uien doormidden. Leg ze elk met het snijvlak naar beneden in een bakje en stort de karamel erover. Leg over elke halve ui een plakje bladerdeeg en druk het goed aan. Snijd de resterende ui in heel dunne ringen en leg die in het zoetzuur.
  • Zet een pan op met ruim water en blancheer de boerenkool circa 2 minuten. Belangrijk: spoel na het blancheren de boerenkool goed af met koud water en dep hem droog met een theedoek.
  • Pers de gepofte tenen knoflook en meng ze met de room. Klop de room tot hij zo dik is als yoghurt.
  • Bak de taartjes 20 minuten in de oven tot ze krokant zijn. Maak de boerenkool aan met olijfolie, azijn en peper en schep hem op de taartjes.
  • Verdeel tot slot de zoetzure uienringen en de room over de taartjes.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Echt eten van Jonathan Karpathios.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten