lunchgerecht of tussendoortje
4 personen
wachttijd: 1 uur

Ingrediënten

200 gram wittekool
2 eetlepels appelazijn
1 theelepel karwijzaad
150 gram witte bonen, een nacht geweekt in water
handvol ijzerkruid/verveinethee
4-5 eetlepels walnootolie
4 tortilla's
1 kleine rode ui, flinterdun gesneden
enkele takjes verse peterselie
snelkookpan
staafmixer

Bereiden

  • Schaaf de wittekool in flinterdunne reepjes. Kneed en knijp de wittekool met 1 el appelazijn, het karwijzaad en 1 volle theelepel zout grondig zodat het zout goed mengt met de wittekool. Laat minimaal een uur staan, langer mag ook.
  • Kook de bonen met het ijzerkruid in een snelkookpan in een half uur zacht en gaar. Giet het kookwater af en pureer de bonen met 1 el appelazijn en peper naar smaak en de walnootolie tot een smeuïge massa.
  • Rooster de tortilla's in een droge koekenpan en laat afkoelen. Besmeer elke tortilla met wat bonenpuree, verdeel er wat wittekool over, bestrooi met rode ui en peterselie en rol het geheel op.

Dit recept komt van Flextariër (foto copyright Andrei Tchernikov / foodstyling & recept Fiona Ivanov).

Lunchrecepten